HomePostari

Introducerea somajului tehnic, suportat de AJOFM si de angajator (OUG30/2020) si a indemnizatiilor pt ingrijire copil (L19/2020)

« Inapoi

Introducerea somajului tehnic, suportat de AJOFM si de angajator (OUG30/2020) si a indemnizatiilor pt ingrijire copil (L19/2020)

24-05-2020

:: Somaj tehnic (OUG 30/2020), suportat de AJOFM (pana la 75% din sal. mediu anual)
-in luna de acordare a somajului tehnic se declara doar ore/zile suspendate
-indemnizatia si toate contributiile se declara in luna urmatoare, in salarii>>OUG 30/L.19 , la coloana [Somaj tehnic buget AJOFM]. Aici introduceti orele de somaj tehnic din AJOFM (pt luna anterioara), si va fi calculata automat indemnizatia. Puteti modifica manual indemnizatia calculata, daca este necesar.
-nu uitati sa verificati si sa definiti corect optiunile pt somaj tehnic AJOFM in salarii>>Definire liste>>Definire procente
-puteti defini si tabelar acest somaj tehnic AJOFM impreuna cu cel suportat de angajator, apeland [tabelar]
-tot aici se poate lista statul pt somaj tehnic AJOFM pt luna anterioara (stat ST)

:: Somaj tehnic suportat de angajator ca indemnizatie suplimentara
-aceasta indemnizatie suplimentara se declara in luna de aplicare
-indemnizatia suplimentara si toate contributiile se declara in luna curenta, in salarii>>OUG 30/L.19 , la coloana [Indemnizatie suplimentara]. Aici introduceti orele de somaj tehnic la care se refera aceasta indemnizatie (pt luna curenta), si valoarea indemnizatiei suplimentare acordata.
-nu uitati sa verificati si sa definiti corect optiunile pt indemnizatii suplimentare in salarii>>Definire liste>>Definire procente
-puteti defini si tabelar aceasta indemnizatie suplimentara impreuna cu somajul tehnic AJOFM pt luna anterioara, apeland [tabelar]
-tot aici se poate lista statul pt indemnizatii suplimentare pt luna curenta (stat IS)

:: Zile libere pt ingrijire copil cf. L.19/2020
-aceasta indemnizatie se declara in luna de aplicare
-indemnizatiapt. zile libere si toate contributiile se declara in luna curenta, in salarii>>OUG 30/L.19 , la coloana [Zile libere ingrijire copil L19/2020]. Aici introduceti orele la care se refera aceasta indemnizatie (pt luna curenta) si va fi calculata automat indemnizatia. Puteti modifica manual indemnizatia calculata daca este cazul.
-nu uitati sa verificati si sa definiti corect optiunile pt indemnizatii zile libere L19/2020 in salarii>>Definire liste>>Definire procente
-tot aici se poate lista statul pt indemnizatii zile libere L.19/2020 pt luna curenta (stat ZL)
:: daca ati introdus aceste zile libere in stat la Alte motive, va trebui sa le stergeti acolo si sa le introduceti cf pasilor descrisi mai sus.

:: Contari aferente indemnizatiilor OUG 30/2020 si L.19/2020
-deoarece acest tip de indemnizatii are un caracter temporar, contarile pt sumele aferente indemnizatiilor OUG 30/2020 si L19/2020 se vor face manual in Alte contari manuale sau automate, in baza sumelor totale din statele listate (IS,ST si ZL)
-daca se prelungeste aplicarea acestor indemnizatii sau devin repetitive la un anumit interval de timp, vom introduce contarile automat in nota de salarii.

®©Sasorysoft 2020

© Copyright 2007 Sasorysoft®©